Mimre-hjørnet

Vi har lagt inn en sesjon under “ORGANISASJON” i menyen som heter “MIMRE-HJØRNET”.

Her legger vi ut gamle bilder og klipp som vi kommer over.

Har du eller din 7nde far i huset noen gamle bilder, historier eller lignende fra KNBIL, er det bare å ta kontakt så legger vi det ut! Fint om vi klarte å legge ut endel historie, det tror vi mange vil sette pris på!

Dette gjelder både KNBIL aktiviteter og ikke minst Knuteløpet!

Men også arbeid innenfor KNBIL som bedriftsidrettslag er interessant.

Ta kontakt!

Sørlandets idrettsfestival 2019

Sørlandets idrettsfestival ble arrangert 8-10 Februar, bowling-delen ble gjennomført i Hannevika Bowlinghall i Kristiansand.
Yngvar Gudmundsen og Unni M. Bjørnsen (fra bowlinglaget KP4) tok turen med tog til Kristiansand og deltok på denne turneringen.

Siden vi begge også er aktive spillere, fikk vi ikke handikapp-poeng.

Resultater finner man her:  https://agder.bedriftsidretten.no/p/35905/sorlandets-idrettsfestival

Turneringsform: Det spilles 6 serier europeisk i innledende runde. 20 beste herrer og 10 beste damer går til mellomrunde (tar ikke med seg poeng/pinnefall fra innledende spill).

Antallet som går til mellomrunde kan justeres på bakgrunn av antall påmeldte. Mellomspill består av 3 serier amerikansk, også denne runden med handicap. 5 beste herrer og 5 beste damer til finalespill uten handicap. Finalespill etter utslagsmetoden. Spilles først 1 serie, laveste sum ryker ut. Spilles videre etter samme prinsipp til 1 vinner står igjen.
NB! Tas forbehold om at turneringsform kan endres.

Handicap: Det gis handikapp 0-6-12-18-24 i forhold til gjeldende klasser.
Alle aktive går automatisk inn i høyeste klasse.

Etter innledende spill endte Yngvar på 25. plass med et snitt på 175,83 (av totalt 62 herrer) og kom dermed ikke med til mellomrunde og finalespill.

Unni endte på 5. plass med et snitt på 160,83 i innledende, og var dermed kvalifisert til finalespill (det ble ikke noen mellomrunde på damene siden det bare var 13 damer med).

I finalen var alle 5 spillere på samme bane par, og det var den dårligste i hver serie som rykket ut. Unni spilte seg opp til 2. plass (snitt på 183,75 i finalespillet).

Dette er et årlig arrangement som vi oppfordrer flere til å bli med på, vi hadde en flott tur sammen med bowling og fotball spillere fra Ulefoss Esco AS.

IMG_0175.jpg

I finalen var alle 5 spillere på samme bane par, og det var den dårligste i hver serie som rykket ut. Unni spilte seg opp til 2. plass (snitt på 183,75 i finalespillet).

Dette er et årlig arrangement som vi oppfordrer flere til å bli med på, vi hadde en flott tur sammen med bowling og fotball spillere fra Ulefoss Esco AS.

IMG_0181.JPG

Tur til Portugal med KNBIL Fotball, mai-18

KNBIL Fotball dro på helgetur til Portugal for å spille fotballcup 4.-7. mai 2018. Det hele var igangsatt av vår stjernespiller Antonio Portela, som også kommer fra Portugal. Planen var å arrangere cup med lokale venner og rivaler, oppleve Antonios hjemby Sant Maria da Feira og å se Feirense - Porto på Estádio de Dragâo. Og det skulle vise seg å bli fantastisk!

Dag 1

Vi dro hjemmefra i to biler natt til fredag for å rekke flyet. Vi mellomlandet i Brussel hvor vi fikk tid til å å få i oss litt mat og prate sammen. Her la vi grunnlaget for strategien for å slå portugiserne. Vi fikk inside-informasjon om at de vi skulle spille mot var gode på teknikk, men at vi kunne slå dem på fart.
Planen ble derfor å ligge lavt på banen, og vente på muligheter for kontringer.Da vi ankom Portugal, stod vennen til Antonio, Mario og ventet på oss. Han tok oss med til hotellet vi skulle sove på i S.M. Feira. Etter vi fikk sjekket inn og tatt en dusj, dro vi ut for å oppleve byen. Det var en liten og koselig by som var lett å like. På kvelden spiste vi tapas og fikk til vår overraskelse utdelt drakter med våre egne navn på. Vi avsluttet dagen med litt biljard, før vi gikk tilbake til hotellet.

Screen Shot 2018-08-14 at 19.21.00.png

Dag 2

Alle hadde fått en god natts søvn etter en lang dag med reising. Det var en optimistisk og spent gjeng som satt rundt frokostbordet da vi la de siste planene for turneringen. Vi ble kjørt til fotballbanen klokken 10, den lå rett ved Atlanterhavet, ca. 15 minutter fra hotellet. Vi ble møtt med musikk og godt humør fra portugiserne som satt og slappet av i skyggen. Kokken holdt allerede på å grille grisen som vi skulle ha til lønsj.

Det var fire fotballag med i turneringen, og alle skulle spille én kamp hver mot hverandre. Vi gikk på en smell den første kampen, da vi ikke helt hadde fått øvd inn taktikken vi hadde lagt opp enda. Med litt for mye strekk i laget, ble det vanskelig å spille presise pasninger som gjorde at vi gav fra oss ballen i en del situasjoner. Dessuten var vi alle enige om at vi ikke var vant til underlaget og varmen (det hjelper å skylde på eksterne faktorer for å nullstille seg! :) ).

Vi brukte pausen mellom kampene til å drikke mye vann og rafinere taktikken. Vi la fort merke til at det andre laget hadde noen spillere som var veldig flinke. Vi slapp inn det første målet, og det andre, men vi klarte å snu kampen med godt kontringsspill og et veldig solid forsvar. Vi var allerede dødsslitne etter den andre kampen, og det var derfor godt for oss at vi nå skulle ha pause med lønsj. Vi hadde til nå spilt 120 minutter med fotball.

Alle syntes grisen smakte upåklagelig godt! Vi satt sammen med alle de andre lagene så nå ble det tid til å prate litt sammen, det var en lett og hyggelig stemning mellom alle. Etter maten, tok vi sjansen på å gå ned på stranden og få oss et kjapt bad i Atlanterhavet før neste kamp. Det var ganske kaldt, men det gjorde ikke noe i det varmet været.

Siste kampen ble litt mer dramatisk. Vi startet veldig sterkt, og ledet på et tidspunkt med fire mål, men plutselig så begynte vi å slå en del feilpasninger og andre tabber som gjorde at de klarte å ta oss igjen. Undertegnede klarte blant annet å bomme på åpent mål. En på motstanderlaget klarte å filme seg til straffe i siste spilleminutt, som gjorde at de karret seg til uavgjort, og det var dermed duket for straffekonk. Vi scorte på alle våre, men det var en portugiser som bommet sin som gjorde at vi vant.

Vi endte opp med like mange poeng som vinnerlaget, men siden vi tapte innbyrdes, så ble det andreplass på oss. Vi var likevel veldig fornøyd med å kunne måle oss i fotball med portugisere!

Etter turneringen kjørte vi tilbake til hotellet, og fikk oss en etterlengtet hvil. På kvelden var det bankett der vi spiste en god middag og fikk pratet sammen med de vi hadde spilt fotball med tidligere på dagen. Under middagen, ble det også spilt en kamp på TV som sikret Porto seieren i ligaen, til stor glede for mange. Det var god stemning hele kvelden.

Screen Shot 2018-08-14 at 19.21.38.png

Dag 3

Det er ikke å legge under en stol at mange av oss var slitne på søndagen. Vi hadde spilt en lang turnering, og alkohol er som kjent ikke like godt for kroppen dagen derpå. Vi kom oss likevel opp på formiddagen og kjørte inn til Porto sentrum. Det var en fantastisk by!

Det første vi gjorde da vi ankom Porto var å dra på portvinmuseum. Her fikk vi bli med på en reise gjennom vinhistorien til Portugal, og lære den viktige betyningen av den kjente Douro elven har hatt for portvinen i Porto.

Resten av tiden i sentrum gikk med på sightseeing gatelangs og å oppleve matkulturen og alle folkene. Når det ble kveld, dro vi til Estádio do Dragão, Porto sin fotballstadio. Her så vi Porto spille mot Feirense. Det ble jo som nevnt tidligere klart at Porto hadde vunnet serien dagen før, og det var dermed et helt vanvittig trykk på tribunen. Kampen endte 2-1 til Porto, og på slutten fikk vi se avslutningssermonien for ligaen der vinnerpokalen ble delt ut. Etter en lang dag i Porto, reiste vi fornøyde hjem og la oss for kvelden.

Dag 4

Selv om vi alle skulle ønske vi hadde en dag til i Portugal, måtte vi dessverre hjem. Portugal har vist oss fra sin beste side: mat, drikke, fotball og ikke minst folka! Vi var alle enige om at vi definitivt kom til å reise ned igjen ved en senere anledning! :)

Screen Shot 2018-08-14 at 19.22.03.png

VM I BOWLING FOR SENIORER

Var så heldig å bli tatt ut til å representere Norge under VM i bowling for seniorer som gikk av stabelen i München 12-20 august 2017

Det er en stor opplevelse å spille i et VM, både konkurransemessig og personlig. Stort å møte og konkurrere mot disse som en til vanlig ser på TV.

Hvert land har mulighet til å stille med 4 damer og 4 herrer. I Norge var det satt opp 5 kvalifiseringsturneringer hvor de 4 beste damene og herrene sammenlagt fikk drømmen om å spille med Norge på ryggen oppfyltJ

Mesterskapet spilles over en uke med singel-, dobbel- og lag-spill pluss «all event» (De 24 beste sammenlagt spiller videre cup). Naturligvis er det et veldig høyt nivå på de som spiller i VM og i bowling som i andre idretter er det noen som har dette som levebrød.

De amerikanske og kanadiske proffene var store favoritter i dameklassen, og gjorde opp om gullene seg imellom. Den største prestasjon sett fra norsk side sto Janne Monsen fra Bergen (spiller for Ringerike BK) som fikk sølv i «all event»

For egen del var det beste resultatet 7.plass i lagspillet. Singel og dobbel var sånn midt på treet. Gjorde så godt jeg kunne så kan ikke være misfornøydJ

Sylvi Bergtun Berge

5 av 6 lag-gull til KNBIL i årets Landsstevne i skyting.

Vi var 7 deltakere fra KNBIL i Landsstevnet i skyting Torsdag 9. og Lørdag 11. November.

Vi deltok i 9 øvelser individuelt og 6 lag-øvelser. Vi var best i 5 av lagøvelsene:

Arne Aaland, Gunnar Huslænde og Ragnar Lund vant alle 4 lagkonkurransene i rifle
(10m. Luftrifle: -Bedriftskive, -Internasjonal skive, - Sprint (15 min. Skytetid), og 15m. Miniatyr).

Målfrid Vannebo, Jan Kongsjorden og Per Hardangen vant lag-gullet i Pistol (45 min. skytetid).

Individuelt tok Arne Aaland og Målfrid Vannebo medaljer:

  • Arne var best i Luftgevær Internasjonale skiver og Sprint

  • Målfrid var beste kvinnelige pistolskytter og vant Bronse i Luftgevær Bedriftskive

Per Hardangen vant klasse 2 i 15m Rifle Miniatyr (kal .22).

Vi er interessert i å få med flere på vinnerlaget.
Kontakt Per Hardangen (95885494 eller epost per.hardangen@gmail.com)
hvis du er interessert i å prøve skyting som fritidsaktivitet.

Sjekk skytesiden vår (Skyting) for mer info.