Historikk

Biger Ruud 1935

Biger Ruud 1935

 

I 1988 skiftet laget navn til sitt nåværende. Alle bedrifter innen Kongsberg Næringspark (nå Kongsberg Teknologipark), med unntak av Volvo og Dresser, er medlemmer av KN BIL.

AKTIVITETER

Fram til midten av 50 årene var det aktiviteter omkring fotball og ski som var mest populære.

Det ble arrangert årlige ski- og skøytekarneval.

Fotballgruppa er fortsatt aktiv.

I 1949 ble det for første gang arrangert turløpet ”Knuteløpet”, med 169 deltakere. Dette løpet arrangeres hvert år, med unntagelse for snøfattige vintre. På det meste var det ca. 1 500 turgåere med.

Skyttergruppe ble dannet i 1957, bordtennis og håndball i 1958, i 1967 friidrett, trim og bueskyting. Sistnevte ble nedlagt i 1980. Nå har vi også Rinkbany/Ishockey, Bowling, Go-cart og Squash som egne grupper.

EGET FRITIDSSENTER

17.6.1977 åpnet vi eget Fritidssenter på den gamle byrøysa etter 10 år med utredninger og planlegging. Anlegget den gang bestod av fotball og håndballbane, samt 3 tennisbaner. Garderobebygg med adskilte dame- og herregarderober m/dusjer og toaletter, skytterhall og klubbhus.

Dette har i senere tid blitt til parkeringshus (Ved FMC/Gravlund).

BRUSAUTOMATER

KNBIL fikk også overta brusatomatene av KV, også disse ”lever” i dag og bidrar til drift av laget.

KNATTEBU

I forbindelse med Knuteløpet ble det også flyttet en hytte(Knattebu) fra Kongsberg Våpenfabrikk og opp på Knutefjellet, dette foregikk kun på dugnad av Knuteløpsgjengen.

Knattebu har også blitt pusset opp slik at denne også er blitt mer moderne.

Knattebu kan også leies av våre medlemmer. Denne utleien skjer gjennom leder av Knuteløpet.

FOTBALL, HÅNDBALL OG TENNISBANER

I 2006 ekspanderte bedriftene innen Næringsparken, og gjennom forhandlinger, i.h.t. festeavtalen fra KV-tiden, ble fotball- håndball- og tennisbanene kjøpt ut av Næringsparken.

KLUBBHUSET/SKYTTERHALLEN

Vi har nå pusset opp klubbhuset og skytterhallen slik at begge har innlagt vann og toaletter.  Nytt tak og ny kledning i alle rommene, samt ekstra rom for gruppene til lagring av utstyr.

Skytterhallen er ombygd til luftvåpen på 10 m avstand, men hallen kan fortsatt benyttes til miniatyrskyting på 15 m. Det er 10 standplasser. Anvisningsopplegget er også oppdatert til det siste på markedet. Egen rom m/sittegruppe for de som ikke er i aktivitet.